Derneğimizin Tanıtımı ve Faaliyetleri

Değerli Hemşehrilerimiz
Derneğimiz 11.10.1999 tarihinde 7 kişiden ibaret Kozanlılı Hemşehrilerimizin sohbet toplantılarında, ilk kıvılcım oluşmuş ve bugün derneğimiz 900 üyesiyle bir çınar ağacına dönüşmüştür. İlk kurulduğu zaman imkanların kısıtlı olmasının nedeniyle, 30 metre kare bir yer kiralanarak faaliyetlere başlanmış, üyelerimize en iyi şekilde hizmet vermeye başlamıştır.

2000 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi'nde ihale usülü bugünkü merkez binamızın arsası satın alınmıştır. Binamızın tamamı camisiyle beraber 2365 m2'dir, zemin kat 1000 m2 den oluşan 1000 kişilik düğün salonu ve birinci katta 350 m2 lik yemek hanesiyle inşa edilmiştir.İkinci katta derneğimizin idari kısımları mevcuttur. Üçüncü katta sosyal tesisler ve bayanlar için oturma salonu mevcuttur. Düğün salonu ve işyeri kiraya verlmiştir. Büyük ölçüde derneğimizin masraflarını karşılamaktadır. Derneğimiz kurulduğu günden itibaren Hz. Mevlana' nın sözü doğrultusunda "Birlikte rahmet ayrılıkta azap var" düsturundan hiçbir zaman ayrılmadan acılarımızı ve mutluluklarımızı beraber yaşarız sözüyle özleşmiş, derneğimiz bir kurum haline gelmiştir.

Bir adet cenaze aracımız ve bir adet hizmet aracımızla üyelerimize hizmet vermektedir. Cenazelerimizi mesaj yolu ile üyelerimize haber verilmektedir. Gasılhane ve iki kişilik cenaze morgumuz ve 365 m2 camimiz mevcuttur. Düğün salonumuzun ve camimizin ruhsatı alınmıştır. Ayrıca 510 m2 otopark için arsa alınmıştır. Yapılan masraflar mesajla üyelerimize bilgi verilmektedir. Dernek binamızın dışı ve içi boya badana yapılmıştır.

Çevre düzeni ve bahçe duvaru yapılmıştır. Dernek binamızın ve düğün salonumuzun ve cami dahil komple kalorifer döşenmiştir doğalgazla ısınmaktadır. Her yıl ihtiyaç sahiplerine gıda ve ayakkabı nakit yardım yapılmaktadır. Kozanlı da okullarımızın bazı ihtiyaçları karşılanmaktadır. Yüksek okul okuyan çocuklarımıza 2009-2010 yılı 20 öğrenciye ve 2010-2011 yılı 36 öğrenciye burs verilmiştir.Yine Danimarka derneğimizin yardımıyla 88 adet ihtiyaç sahiplerine kurban dağıtılmıştır. Kurban bağış yapanlardan Allah razı olsun. Derneğimizin öncülüğünde Kozanlı Gökgöl de 30 m2 yardım sevenlerin desteğiyle mescit yapılmıştır.

Gençlik kollarımız kurulmuş olup senede bir asker uğurlama töreni yapılmaktadır.

Her iki yılda bir Kozanlı da Gökgöl Şenliği yapılmaktadır, aslında şenlik bahane Sıla-ı Rahim yapmış oluyoruz.
Gençlerimiz için halk oyunları spor kulübü resmi olarak kurulmuş okup, gençleri yetiştirmek için gönüllü olarak bir hocamız, fahri olarak kurs vermeye başlamışlardır. Gençlerimiz yurt içi ve yurt dışı tüm festivallere Kozanlılar Derneği Halk Oyunları Spor Kulübü olarak katılma şansına sahiptir. Sizlere kolaylık olsun diye ve birbirimizi daha kolay tanımak için bu sitemizi sizlerin hizmetine sunmuş bulunuyoruz. Bu her türlü hizmetler imkanlar dahilinde yine de yapılmaya devam edilecektir.

Derneğimizin kurucu üyeleri geçmişte görev yapan başkan ve yönetim kurulu üyelerimize ve emeği geçen ve maddi yardımda bulunan tüm hemşehrilerimizden Allah razı olsun.

Bizler yönetim olarak emin adımlarla hizmet vermeye devam ediyoruz. Derneğimizin yönetim ve denetim kurulunda ben değil, biz varız ekip halinde hizmet vermeye devam etmektedir daha iyi daha güzel ne ise o hizmetler yapılacaktır. Kozanlılar her güzelliğe layıktır, derneğimiz emin ellerdedir.

Derneğimizi izlemeye devam ediniz. Saygılarımızla

Yönetim Kurulu Adına